Varga Boldizsár a szombati győztes

2020.10.15
By

Az elmúlt hétvégi verseny előtt voltak nehezítő körülmények.. :) A Bikáson szabadtéren folyt a játék, a Poénon pedig fedett pályán, miután nagy erőfeszítések árán, kemény munkával reggel 7-től kezdve a verseny kezdetére állt a sátor! Rengetegen döntöttek úgy, hogy ezen a szombaton teniszezni szeretnének, és nagy örömünkre most is több új játékost köszönhettünk köreinkben. 9 csoportban játszottunk, mindösszesen 37-en. Ráadásul a Bikáson még a kemény pályát is bevetettük a változatosság kedvéért. :) Már itt megjegyzendő, hogy a verseny győztesének többszörösen se volt egyszerű dolga.. A csoportmeccseit kemény pályán játszotta, a negyeddöntőt szabadtéren salakon, majd az elődöntőt és döntőt sátorban! :) A nagy ATP profi játékosok mennyit utaznak ezekért a változatokért.. :D :D

Nézzük a történéseket részletesen. Az első csoportban rögtön egy új játékos lett az első Pleszkáts Péter személyében, három győzelemmel veretlenül, a második pedig Ilyés Rita lett. A következő csoportot Benő Tihamér nyerte meg veretlenül Oberding Vilmos előtt. A harmadik csoport élén Piroska András végzett, összesen 1 game-t veszítve. A második Soltész Péter lett, aki az első András elleni 6/0-ás vesztes meccse után felébredt és a másik kettőt már ő nyerte 6/0-ra.  A következő csoportban nagy csata folyt a továbbjutást jelentő első helyért Berényi Sándor és Kovács Péter között, 2-2 győzelem után a meccsük győztese Péter lett 6/3-al. Az ötödik csoport nyerte a kemény pályán való játékot… Itt a győztes Varga Boldizsár lett veretlenül, második pedig Cor Schlösser lett. A Poénon fedett pályán játszó hatodik csoportot Oláh Miklós nyerte, Janda Antal előtt. A következő csoportot Bodó Péter nyerte, Bódog Zoltán előtt. A nyolcadik csoport 5 fős volt, itt Dévai Péter 4 győzelemmel lett első, második Szelei István lett, viszont Péter idő előtt elment, átadva a további játék lehetőségét a második Istvánnak. Az utolsó csoport élén Dicső-Erdődi Balázs végzett Gütler Emánuel előtt.

Miután 9 csoport volt, a nyolcas táblához kellett egy bejátszást csinálnunk, melyet Szelei István nyert meg Oláh Miklóssal szemben.

Az első negyeddöntőt Piroska András nyerte meg 6/1-re Pleszkáts Péter ellen. A második meccsen Varga Boldizsár győzött 6/3-ra Benő Tihamér ellen. A harmadik meccs is 6/3 lett, itt Bodó Péter nyert Szelei István ellen. A negyedik meccsen Dicső-Erdődi Balázs nyert 6/2-re Kovács Péter ellen.

Az első elődöntőt Varga Boldizsár nagyon meggyőző játékkal 6/0-ra nyerte Piroska András ellen. Míg a második meccsen nagy csata folyt Bodó Péter és Dicső-Erdődi Balázs között, melyet végül 6/3-ra Péter nyert meg.

A döntő nagy csatát, fordulatos játékot hozott, melyet végül a nagyon küzdő és nyerni akaró Varga Boldizsár nyert meg 6/4-re Bodó Péter ellen. Gratulálunk a dobogósoknak!! :)

121257618_3664990423521349_3380314203281769833_o