Lovas Endre a szombati győztes

2020.03.05
By

Az elmúlt hétvégén a jobbak 6 csoportban 22-en versenyeztek és 5 fő a szebbeknél is játszott. Nagy visszatérőként megjelent nálunk hosszú idő után Lovas Endre is. És ha már eljött, hát gyorsan megnyerte a versenyt is.. :) Lássuk a részleteket! Az első csoportot Katona Károly két simább győzelemmel, veretlenül nyerte, második Bilacsics Ádám lett. A következő csoportot Dmitry Zarutskiy meggyőzően nyerte, míg a csoport másodikja Papp Tamás, magas (+9) game-aránnyal, is biztos továbbjutóként várta a következő ellenfelét. A harmadik csoportban Dorozsmai Gábor lett a győztes veretlenül, 3 könnyebb győzelemmel. A második Faragó Attila lett, +8 game-aránnyal, így ő is továbbjutott a csoportból. A harmadik csoport győztese Bacsó Miklós lett, miután nagyon szoros meccsen, tie-breakben nyerni tudott Schneider László ellen is. A csoport második Király Zsolt lett, ő ezúttal nem jutott tovább. A következő csoportban maga a versenyszervező Varga Roland lett a győztes, de a továbbjutás lehetőségét átadta a második Radó Péternek. Az utolsó csoportban körbeverés alakult ki… Bodó Péter megverte a későbbi győztes Lovas Endrét 6/3-ra, míg Péter pedig kikapott Titeica Dánieltől 7/5-re. A körbeverés nyertese Lovas Endre lett mindössze 1 game-el. :) Így ő jutott tovább a főtáblára.

Az első negyeddöntőben Papp Tamás 6/4-re nyert Katona Károly ellen, míg a második meccsen Bacsó Miklós 6/3-ra győzte le Radó Pétert. A harmadik meccsen Lovas Endre nyert 6/2-re Faragó Attila ellen, míg az utolsó negyeddöntő győztese Dmitry Zarutskiy lett, 6/2-re nyert Dorozsmai Gábor ellen.

Az első elődöntőben Bacsó Miklós meggyőzően, 6/2-re nyert Papp Tamás ellen. A második elődöntő nagyon szoros, magas színvonalú és változatos meccset hozott! Akár a döntő is lehetett volna… :) Itt végül Lovas Endre csak tie-breakben tudta legyőzni Dmitry Zarutskiyt.

A döntőt így Lovas Endre és Bacsó Miklós játszotta volna, de ez nem került lejátszásra, így játék nélkül, de teljesen megérdemelten Lovas Endre lett a verseny győztese, hosszú évek után újra!! :) Gratulálunk!!!!

A szebbek csoport pedig ezúttal körmeccseket játszott….

88210801_618797002234187_5930725927351746560_n