A hétvége győztese jobbak kategóriában a Poén Teniszklubban Lengyel Márton és legjobbak kategóriába Bikás dombon Klimasevszky András

2015.04.05
By

Húsvét ellenére szép számmal, 20-an jöttünk össze a szombati napra a Poén Teniszklubba… Örömmel írhatom, hogy ismételten 4 új főt köszönthettünk kis társaságunkban! Reméljük, a jövőben is láthatjuk őket… Sőt, Horváth Balázs igazán jó játékkal egyből az elődöntőig jutott! Egész addig csak a ranglistavezető Hronyecz Janitól kapott ki, igaz szerencsétlenségére rögtön elsőre vele kezdhetett a csoport körök során. És akkor most a csoportokról… Jani hozta a tőle megszokottat, és a csoportjából veretlenül, simán jutott tovább. Szép Tamás újból ellátogatott hozzánk egyenest Amerikából.. És ha már jött, akkor meg se állt a 8 közé jutásig, itt a már előbb említett Horváth Balázs állította meg, szoros játékban. Katona Károly egyet botlott a csoportjában Király Zsolt ellen, de a két másik meccsét simán nyerve lett első. Lengyel Márton is könnyedén jutott a 8 közé, aki ellen mai napon a legtöbb 4 gamet Ilyés Rita szerezte még a csoportban. Az 5. csoportban körbeverések után Pomázi Gábor került ki győztesen.

A csoport elsők közé még tovább jutott 3 legjobb 2. is, így Bartha László, Árok Zoltán és Horváth Balázs. Hronyecz Jani, Katona Károly és Lengyel Márton könnyedén jutott az elődöntőbe a nehezebb meccset megnyerő Horváth Balázs mellé… Hronyecz Jánosnak az előzőekhez képest már jobban oda kellett tennie magát, szorosabbat játszott Katona Károly ellen, de végül behúzta a meccset és várhatta a döntőt! A másik elődöntőben már lehetett látni, hogy a mai napon Lengyel Márton megállíthatatlan lesz… Nagyon határozott, kemény és szép játékkal jutott a döntőbe Horváth Balázs ellenében, aki idáig bírta az első versenyét nálunk! Ehhez is gratulálunk!!! :)

Ezek után következhetett a döntő…. Itt meg kell jegyezni, hogy mindkét játékosnak elszakadt a húrja a megszokott ütőjében a meccset megelőzően.. :( Amit észre lehetett venni már a döntő elején, hogy Jani nagyon nem tudta hozni a tőle megszokott trükkös ütéseit a 2. számú ütőjével, és ez is közrejátszhatott benne, hogy Lengyel Márton ilyen sima (6/1) eredménnyel tudott nyerni… Persze ez semmit nem von le Marci nagyszerű, nagyon határozott napi teljesítményéből!! Gratulálunk hozzá megérdemelten nyerte a versenyt!!!! :)

11112855_926940557326363_3847074772996420936_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Klimasevszky András jött, látott és esélyesnek megfelelően egyetlen 1 gamet veszítve győzött, így megnyerte a Prince ütőt..

Húsvét vasárnap lévén, kicsit kevesebb (8 fő) létszámmal rendeztük meg a legjobbak versenyszámot…

Az első csoportot Huszák János meggyőzően nyerte, miután 2 győztes meccse után az 1. kiemelt Damir Letica-t is simán 6/2-re megverte. Damir a másik két meccsén az egyiket, Ilyés Rita ellen nagyon simán hozta, de a másikon meg kellett küzdenie azért rendesen, nagyon szoros meccsen sikerült csak felülkerekednie Horváth Péter ellen, így ő lett a 2. A csoportban született egy meglepetés eredmény is, ugyanis Ilyés Rita meg tudta fordítani 0/3-ről a meccsét Horváth Péter ellen és így 6/4-re nyert 3.-ként végezve a csoportban.

A másik csoport Klimasevszky András kétség kívüli győzelmét hozta!! J 18/0-val lett első… A 2. hely eldöntéséért számolni kellett, mert 3-as körbeverés alakult ki a játékosok között. Azonban itt is született meglepetés eredmény, ugyanis Pomázi Gábor viszonylag könnyedén megverte a 2. kiemelt Kápolnási Nórbertet! Gábort viszont Jin Hansuk verte meg nagyon simán, Jin pedig szorosban Norbitól kapott ki… Számolás után Jin Hansuk került ki 2.-ként, és így be az elődöntőbe.

Itt aztán okozott is meglepetést az ellenfelének Huszák Jánosnak… Végig úgy sült a keze, hogy néha Jani nem is hitte el, hogy még azt is elérte és beütötte, amit már nem várt egyáltalán! Nagyon kemény, szoros meccsen 7/5-re Jin győzedelmeskedett, hihetetlen küzdeni akarása miatt is.. :)

A döntőre viszont már elfogyott kicsit, nagy meccsek után elfáradva érkezett az alig megizzadt Klimasevszky András ellen, aki simán esélyeshez méltóan, 1 game-t veszítve behúzta a versenyt és megnyerte a Prince ütőt!!! Gratulálunk! :)

11106296_949833908360309_281096055_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jövő héten szombaton a Poénon és 2 hét múlva vasárnap a Bikás dombon várunk megint szeretettel mindenkit!!!