Pusztay Szabin nyerte az idényzáró Reneszánsz Kupát.

2014.04.09
By

Az Országgyűlési Választások miatt vasárnapi versenyünket szombatra helyeztük át.

A tavaszi napsütés és az ikszelés dilemmája mindössze 8 fő részére „engedélyezte”, hogy egy tavaszi fényektől elzárt teniszsátorban töltse szombat délutánját. Később bebizonyosodott, hogy a minőségnek nem minden esetben van mennyiségi előfeltétele.

A csoport mérkőzések máris parázs csatákat hoztak. Az „A”  csoportban  Kalázdi Csaba kiélezett küzdelemben 7/6-ra legyőzte a kiváló játékkal előrukkoló Balassa Balázst. A „B” jelű csoportban Pusztay Szabinnak kellett minden erejét összeszednie, hogy le tudja gyűrni a taktikai és technikai értelemben is kifogástalanul teniszező Taskovics Teodort. Előbbieken túl mindenképpen tiszteletet parancsoló teljesítménynek bizonyult a mindössze 15 éves Városi Ferenc 6:2 arányú győzelme a szuperligás Kalázdi Csaba ellen. Utóbbi játékos kapcsán azonban  árnyalja a képet, hogy az elmúlt időszakban nem sikerült megfelelő mennyiségű teniszedzésen részt vennie. Ha így tekintünk Csaba teljesítményére, akkor azt mondhatjuk, hogy a csapatbajnokságra lesz benne annyi erő, hogy hozni tudj a benne szunnyadó erőt.

Az elődöntőket követően Pusztai Szabin koncentrált, friss játékkal, ellentmondást nem tűrő támadó tenisszel magabiztosan vívta ki a végső győzelmet Taskovics Teodor ellenében

Beszámolónk nem hozná a megszokott formáját, ha nem bocsátkoznánk ismét fejtegetésekbe.

Mindenképpen meg kell említenünk a Taskovics testvéreket. Ha a magyar tenisz bármelyik műhelyében azt mondjuk, hogy ikrek, mindenki automatikusan feleli, hogy igen, az „Ágostonok”. Hát persze, mindannyian megtapasztaltuk már nézőként, vagy játékosként, hogy mire képes Feri és Gyuri. Emellett azonban említsük meg  a másik iker párt, akik tenisz stílusukat és játék szeretetüket  illetően méltó tanítványai lehetnek előbbieknek. Hajrá fiúk! Meg fogjátok tapasztalni, hogy a becsülettel és alázattal elvégzett munka nektek is meghozza majd a nagy eredményeket!

 

Végezetül egy bejelentés: Versenyünket a sátorbontások és a csapabajnoki mérkőzések idejére szüneteltetjük! Bízunk abban, hogy rendhagyó kezdeményezésünk pozitív emlékeket hagyott bennetek és a csapatküzdelmek befejezése után megacélozva vetitek majd bele magatokat a Reneszánsz Kupáért folyó nemes küzdelmekbe!

Köszönjük a részvételt, az elismerő megjegyzéseket és a háttérből megnyilvánuló rokonszenvet!