Nyílt hétvége a Reneszánsz Kupán!

2014.03.10
By

 

Nemzeti ünnepünk tiszteletére a Reneszánsz Kupa szervezői nyílt versenyt hirdetnek vasárnapra!A versenyen korlátozás nélkül indulhat bárki, azaz, várjuk szeretettel a magyar élmezőny bármely versenyzőjét, aki kedvet érez egy jó hangulatú hétvégi tenisz csörtéhez. Húsz főt meghaladó résztvevő esetén egy Wilson blx six one team ütő lesz a fő díj!

Ha amatőr vagy, bizonyára Te is meditáltál már azon, hogy vajon mit tudnál nyújtani egy OBI-es játékos ellen. Nos, itt a lehetőség, próbáld ki. Hidd el, ők is ugyanolyan kedves emberek, mint amatőr társaid és szívesen játszanak Veled 1 szettet. Lehet, nagyon elpáholnak majd Téged, de ezen a versenyen legalább játszhatsz ellenük, beszélhetsz velük, láthatod őket. Ráadásul ott lesz jó pár amatőr társad, aki már többször belekóstolt a profi-amatőr küzdelembe, mégis visszajár, mert tudja hol lehet igazán fejlődni.

Részletek: www.reneszanszkupa.hu

 

Hétvégi versenyünk legcsúnyább ütését egy influenza nevű rossz hírű játékos nevéhez kapcsoljuk, aki 8 nevezőt búcsúztatott el a játéktól, még a csoportküzdelmek megkezdése előtt. Bízunk abban, hogy a tavaszi napsugarak napokon belül diszkvalifikálni fogják ezt a sportszerűtlen játékost.

A csoport mérkőzések közül egy meccset külön ki kell emelnünk. Markója Áron jó ideig fej-fej melletti küzdelemben tartotta állásait a magyar tenisz felső profi berkeiben jegyzett Szántó Istvánnal szemben, ami valljuk be, nem kis teljesítmény egy amatőr játékostól, még akkor sem, ha a képzettebbek közül való.

Nyolcak: Horváth Péter, Markója Áron, Szántó István, Pfliegel Ádám, Szőke Balázs, Árok Zoltán, Erdei András, Szomolányi László.

Elismerés illeti Horváth Pétert, aki nyitó versenyünkön mutatott játékán osztályokat javítva meggyőző teljesítménnyel menetelt a legjobb négy közé. Ott Pfliegel Ádám nagy csatában állította meg.

A döntőt a versenyt első ízben megtisztelő Erdei András és Szántó István vívta. Hagyományaink tovább folytatódtak, miszerint a végjátékban valamelyik fél nagyarányú győzelmet arat. Ezúttal Szántó István volt, aki nem engedte szóhoz jutni az ellenfelet és meggyőző játékkal 6:1 arányban nyert. Játéka kapcsán ismét fel kell hívnunk a figyelmet a fizikai erőnlét fontosságára. Érdekes volt megfigyelni, hogy csoport meccsein lassabban mozgott mint a döntőben, holott, a biológia pont fordítva diktálta volna. Úgy gondoljuk, hogy István döntőbeli friss játékához a fizikai felkészültségen túl mentális tényezők is hozzájárultak. A magyar ranglista elitjéből érkező de a versenyjátékot már félig-meddig feladó játékosoknál megfigyelhető egyfajta extázis, ahogy újra a versenybe vetik magukat. Istvánnál is egyértelműen magas motiváltságot, nagy játékkedvet tapasztaltunk. Öröm volt nézni, ahogy 20 éves versenyzőket megszégyenítő lábmunkával dolgozott a döntőben.

Gratulálunk a győztesnek és valamennyi résztvevőnek!