Reneszánsz Kupa: a legendák visszatérnek!

2014.02.24
By

 

Nagy létszám, erős mezőny a hétvégi versenyen.

 

Nem tudom, hogy Polgár Bence és Kusovszky Peti gondoltak-e arra a versenyről haza felé indulóban, hogy beszámolónknak az Ő mondatuk lesz címadója. Minden esetre mi  éjt nappallá téve sem tudtunk volna  ennél kifejezőbb címet találni. A legendák tényleg visszatérnek, ez most már nem csak feltételezés, hanem egy számunkra nagyon kedves tény is egyben.

Mondjátok, szabad lett volna a látottak után azt mondanunk Gödry Botondnak, hogy…  figyelj Bocó, nagyon örülünk a nevezési szándékodnak, de tudod, túl jó vagy és  múltbéli eredményeid nem teszik lehetővé a részvételedet? Érzékeltétek Ti is, milyen jól érezte magát közöttünk és hogy a verseny szellemisége, az oldott környezet  mennyire magával ragadta ?  Bizonyára  rajtam kívül más is látta Botond játékát aktív versenyző korában. Lehet, hogy akkor néhány tized másodperccel gyorsabb volt, mint most, de egy biztos, játéka összességében  semmit nem veszített régi fényéből, sőt, megkockáztathatjuk, hogy teljesebbé vált. A kétkedők  mondhatják erre, hogy igen, de hát  ebben a mezőnyben. Nos, erre is van válasz. A versenyen ott volt Bazula Géza is, aki anno’ szintén magas szinten művelte a teniszt, de ezen az estén Bocó neki sem adott semmi esélyt.

Köszönjük Neked Botond, hogy megtiszteltél minket!

Szóval , mi, nevezők és szervezők ismét terepet biztosítottunk az újjászületéshez egy olyan játékosnak, aki korábban már nagyrészt befejezte játékos pályafutását. Lehet azon filozofálgatni, hogy jó-e ez így, lehet kritikát megfogalmazni, de mi nem engedünk eredeti céljainkból. A Reneszánsz Kupa egy rendhagyó verseny, nemes célokkal . Fókuszban a tenisz, a tudáskülönbségeket pedig szeretnénk feloldani a játék örömében, mert ennek a sportrendezvénynek ez a szellemisége. Ha valaki úgy gondolja, hogy  nevezne, mi továbbra sem szívesen tanácsoljuk el, pusztán csak azért, mert magasabb színvonalon műveli azt a sportot, amelynek együtt hódolunk. Hamarosan közzé tesszük honlapunkon az erre vonatkozó módosított koncepciónkat, amely cirka arról fog szólni, hogy minden hónapban egy alkalommal „open” jelleggel hirdetünk versenyt, amikor különösebb korlátozás nélkül várjuk a legendákat is, ezzel mintegy intézményt teremtve annak, amit jelenleg még csak megérzésből csinálunk.

Szép létszám, komoly mezőny gyűlt össze a hétvégi versenyre. Külön említést érdemel, hogy az Építők Tenisz Klub részéről 6 fővel egy komplett korosztályos csoport tisztelte meg a rendezvényt, sőt, Simon Csaba mint „tenisz apuka” is beszállt a küzdelmekbe. A fiatal fiúk egy csapásra kivívták a  felnőtt játékosok  tiszteletét. Bízunk abban, hogy  jól érezték magukat és máskor is ellátogatnak hozzánk. Mindenképpen ide kívánkozik még egy mondat:  Több résztvevő is hangot adott elismerésének két edző teljesítményével kapcsolatban. Morvai Árpád és Németh Oszkár példa értékű, késő estébe nyúló  jelenlétével támogatta tanítványát, ami méltán érdemelte ki rokonszenvünket.

Új arcok a versenyen:  Krupanics Zsófi, (Első női nevező!) Knapp Márton, Dulganov Alexander, Makk Péter, Horgos Zoltán, Simon Mátyás, Simon Csaba, Gilly Zsombor, Polgár Bence, Komanovics Ferenc, Horváth László, Ujszászy Máté, Szántó István, Ádor Zsolt, Okváth Zsolt, Mikuss András.

Köszönjük, hogy részvételetekkel  emeltétek a rendezvény reneszánsz fényét!

 

A mérkőzések során annyi kiváló teljesítmény és nagy csata volt, hogy az egyenlő esélyek szellemében most  senkit sem emelünk ki, mert   tudása, kitartása, vagy sportszerűsége kapcsán bármelyik játékosról külön említést tehetnénk.

Nyolc között: Varga Bálint, Gilly Zsombor, Polgár Bence, Gödry Botond, Bazula Géza, Kusovszky Péter,Bróda Richárd.

Négy között: Gilly zsombor, Gödry Botond, Bazula Géza, Bróda Richárd,

A harmadik helyért vívott meccs Gilly Zsombor javára dőlt el Bróda Richárd ellenében.

Döntőt Gödry Botond nyerte Bazula Gézával szemben.

Úgy gondoljuk, hogy a versenysorozat eddigi legsikeresebb és legszínvonalasabb állomását hagytuk magunk mögött e hétvégén.

 

Jelentkezés és információ: www.reneszanszkupa.hu