Új bajnokot avattunk!

2014.02.17
By

 

Horváth Henrik a hétvége bajnoka!

Gyarapodik a visszatérők száma a Reneszánsz Kupán.

 

Egy kiváló játékos ismét meghallotta hívó szavunkat és leporolva teniszütőjét, részt vett a versenyünkön. Horváth Henrikről van szó, aki elmondása szerint 5 éve volt jelen utoljára egyéni versenyen. A Testnevelési Egyetem szakedzői szakán friss diplomát szerzett játékos úgy gondolta, hogy húszas évei közepén legfőbb ideje újra bele kóstolni a versenyzés vérpezsdítő világába. „Már hosszabb ideje érzem, hogy hiányoznak az egyéni versenyek.”- mondta rokonszenvesen megérkezésekor.

Most pedig egy névsor következik: Radó György, Bazula Géza, Poós Bence, Dobrotka Tamás, Kusovszky Péter, Lórántffy Péter, Udvardy Zsombor. Ők mind olyan személyek, akik egyszer már letették az ütőjüket, de kezdeményezésünkről hallva ismét bekapcsolódtak az aktív játékba. Persze, közülük többen is résztvevői a különböző szintű csapat bajnokságoknak, de mint tudjuk, ezek a vetélkedések csak időleges terepet nyújtanak a versenyzéshez.

Külön említést érdemel még Udvardy Zsombor,(a most EB-t nyert Udvardy Panna Bátyja!) aki szintén több évi szünet után ült autóba, hogy 130km távolságról is megtiszteljen minket. Zsombor játékán csak az első fél órában lehetett érezni némi bizonytalanságot, ezt követően mintaszerű pörgetésekkel hozta zavarba ellenfeleit.

Ne feledjétek tehát: a teniszt abba lehet hagyni egy időre, de nem érdemes, mert így, vagy úgy, de vissza kell térnetek. A korábban megszerzett tudás addig fog kopogtatni ajtótokon, míg teret nem engedtek a belső késztetésnek.

A csoportküzdelmek utáni nyolc fős táblára kerültek: Horváth Henrik, Pfliegel Ádám, Árok Zoltán, Lóránffy Péter, Farkas Balázs, Udvardy Zsombor, Szőke Balázs és Vajda Bence. Utóbbi játékosnak külön gratulálunk, aki 14 életévével derekasan megharcolt a sikerért és bebizonyította, hogy a tenisz kortalan játék.

Henrik az elődöntő egyik ágán Pfliegel Ádámot győzte le szemet gyönyörködtető szép csatában, míg a másik ágon Szőke Balázs jutott döntőbe, Lórántffy Pétert legyőzve. A döntőben papírforma érvényesült, a nagy visszatérő sima győzelmet aratott a verseny házigazdája felett.

 

Arról pedig, hogy miért jó dolog nagyon erős mezőnyben indulni egy amatőrnek, nézzünk egy véleményt az elődöntő egyik résztvevőjének szájából: „ Ezen az egy meccsen többet tanultam, mint öt edzésen”.

Na ugye…

Következő versenyünkre is nívós mezőnyt várhatunk, ez már az eddigi jelentkezésekből is látható.

Várunk Téged is!

Információ: www.reneszanszkupa.hu