Bazula Géza másodszor is újjászületett a salakon!

2014.02.10
By

Erős mezőny a Reneszánsz Kupán.

 

Nyitó versenyünkön egyszer már megtapasztalhattuk, milyen az, amikor Bazula Géza neki feszül a tenisznek és elhatározza, hogy nem hibázik. A vasárnapi versenyünket másodízben megtisztelő játékos ismét neki feszült és bebizonyította, hogy a tenisz valóban egyszerű játék, amihez semmi más nem kell, mint higgadt fej, fürge láb és egy megbízható kéz. Géza mind hármat „rendeltetésszerűen” működtette ezen a délutánon, ennél fogva különösebb bonyodalom nélkül megnyerte a versenyt. Egyetlen szépség hiba csúszott csak be, nevezetesen, hogy a csoport mérkőzések során Jáger Zoltánnak sikerült 6:4-re legyőznie Gézát, ezzel is bizonyítva, hogy a teniszben bizony fel lehet borítani a papír formát. Gratulálunk Zoltánnak!

A szervezők nagy örömére ezen a héten is sikerült egy nagy harcost vissza csábítani a pályára. Kusovszky Péterről van szó, aki stílusosan egy olyan pólóban érkezett, amelyen egy 5 évvel korábbi verseny logója volt látható. Mint megtudtuk, Péternek ez volt az utolsó egyéni versenye, amelyen részt vett. Mi, pálya szélén ácsingózók mindezt egészen másként láttuk. Irigykedve bámultuk Péterünk élményszámba menő pörgetéseit, lendületes játékát. Ilyenkor elgondolkodik a teniszimádó szurkoló azon, hogy vaj’h miért kell huszonévesen elszunnyadnia évekre egy ilyen remek játékosnak? Miért nem tudott a tenisz kellő motivációt nyújtani számára? Lennének tippjeink, de nem tisztünk a magyar tenisz rendszerszemléletű vizsgálata. Mi tesszük a dolgunkat és nagyon örülünk, mikor hétről-hétre feltűnik a színen egy-egy újabb név, aki korábban félig-, vagy egészen, de képletesen szögre akasztotta már az ütőjét. Úgy gondoljuk, hogy sportunknak, – beleértve az amatőr teniszt is- nagy szüksége van a Kusovszky Péter féle reneszánszokra.

Két fő felvidékről és egy fő Erdélyből látogatta meg a Reneszánsz Kupát. Ismét köszönjük nekik a megtiszteltetést!

Az egymás elleni eredmények 10-én délutántól láthatók majd a teniszpartner.hu oldalon.

A győztesek fotója és neveik továbbra is benne lesznek a szerdai Nemzeti Sportban!

Versenyünkre szeretettel várjuk az újabb újjászületőket, az amatőröket és mindenkit, aki kedveli a teniszt és a kihívásokat!

Információ: www.reneszanszkupa.hu