A Reneszánsz Kupa győztese Poos Bence!

2014.01.20
By

Lezajlott a hétvégi Profi-amatőr verseny második fordulója. A versenyt továbbra is magas színvonal, ádáz csaták, kiváló hangulat és sporttársias légkör jellemezte. Bónusz-öröm volt nézni a sok fiatalt, akik a legkritikusabb pillanatokban is nevetgélve és viccelődve küzdöttek át egy teljes napot. Ismét bebizonyosodott, hogy a teniszpartner.hu profi-amatőr ötlete életképes, sőt, kifejezetten a résztvevők megelégedését szolgálja. Ezúton is köszönünk minden támogató, megerősítő és bíztató mondatot!

A csoportküzdelmek több esetben döntőhöz illő színvonalat és hangulatot hoztak. Külön említést érdemel ezek közül Bróda Richárd és Szőke Balázs mérkőzése. A csata a tenisz minden szépségét felvonultatta. Csattantak 200-as szervák, estek a háló mögé finom ejtések, puffantak vonal melletti nyerő ütések. Gratulálunk Balázsnak, aki megfordította a mérkőzést és 6:4 arányban verte a később döntőt játszó Richárdot!

Nem mehetünk el szó nélkül a „D” csoportban lejátszott Poos Bence-Lovas Endre meccs mellett sem. Aki bepillantott a mérkőzésbe, azt láthatta, hogy Endre tekintélyes erejű tenyeresekkel bombázta Bence térfelét és teljes mértékben eséllyel vette fel a harcot a későbbi győztessel szemben. A gémek eredmény szempontból teljesen nyíltak voltak, igazából csak leheletnyi különbségek billentették Bence felé a mérkőzést. Megragadva a pillanatot, ennek kapcsán is üzenjük a ma még hezitáló képzett amatőröknek, hogy bátran méressék meg magukat ebben a mezőnyben, mert –mint tudjuk- a nagy feladatok acélozzák meg a teniszesek szívét!

Nyolc közé jutottottak: Radó György, Temesvári Ferenc, Pfiegel Ádám, Besser Ferenc, Bróda Richárd, Szőke Balázs, Poos Bence, Városi Ferenc. (közülük 4 fő amatőr!)

A döntőért folyó harc során Besser Ferenc, – akit jól ismerünk az amatőr versenyek dobogóiról- kéz sérülése miatt ezúttal nem tudta hozni a papírformát, így a döntőt „másra bízta”.

A végső győzelemért folyó meccsen ifjú titánunk Bróda Richárd huszáros rohamokkal támadta Poos Bencét és 3:2-es előnyre tett szert. Mikor már mindenki elhitte, hogy Richárd behúzza a meccset, ismét közbeszólt a rutin és a győzelembe vetett nagyobb hit. Bence 6:3-ra fordított.

 

Juhász Gábor kommentje a győztesről:

Köztudott, hogy Bence még ma is aktív résztvevője a verseny tenisznek, sőt edzői ténykedése is segíti az eredményes versenyzésben. A játékáról készült video felvétel jól bemutatja játékának legfontosabb elemeit. Erőssége, hogy ütéseit a felszálló ág legoptimálisabb pillanatában viszi be, eredményesen lerövidítve ezzel a labda útját és növelve a labdamenet gyorsaságát. Előbbieket különösen ajánlom amatőr játékosok figyelmébe! Aki gyorsaságot akar emelni, ezt nem csak ütéserő növeléssel érheti el, hanem korai nyitással és felszálló ágban elért találati ponttal! Ráadásul ezzel jelentős energiákat lehet megspórolni.”

 

Végezetül pár szó stratégiai kérdésekről:

Sok pozitív visszajelzés érkezett a „Legjobbak reneszánsza” kifejezés kapcsán. Ezúton jelentjük be, hogy versenyünket a továbbiakban

RENESZÁNSZ KUPA

néven szervezzük tovább. Bízunk abban, hogy a szó jelentése (ujjászületés) híven tükrözi törekvéseinket. Mi nem azt szeretnénk, ha a magunk javát mások kárán érnénk el. Mi tágítani szeretnénk a teniszezők körét. Törekvésünk, hogy újabb és újabb embereket vonjunk be ebbe a gyönyörű sportba, szolgálva ezzel a magyar tenisz érdekeit.

 

Gyere közénk versenyezni! Újulj meg, éld át önmagad reneszánszát és bizonyítsd magadnak, hogy harcra kész amatőr, vagy a teniszt örökké játszani akaró sportoló vagy!

Vidd haza Te is a RENESZÁNSZ KUPÁT!