Forróság, strandolás, szemképráztató pillanatok, óriási egyéni teljesítmények, Öri Ádám, Dr Kiss Tamás, Giczey Péter nyerték a kategóriákat

2013.06.23
By

Budapesten a 12. kerületben a Svábhegyi Polgári Klubban (régi Fonográf) a hétvégén ott volt mindenki aki a hazai amatőr teniszben számít. Egyéniben három kategóriában 64 induló játszotta le mérkőzéseit körmérkőzéses lebonyolítás mellett. A rendezvény érdekessége volt továbbá, hogy mindkét versenynapon délelött 10-16 óra közt folytak az egyéni küzdelmek. 16-22 ig pedig a Kupa Libre teniszfesztivál páros mérkőzéseire került sor. Így összesen 160 amatőr játékos küzdött a salakon, majd késöbb strandolt a medence partján.

Nagy köszönetet szeretnék mondani mindenek elött Gém Péternek, hogy a Playmax megsponzorálta a versenyünket. Így egyedülálló módon az első 55 nevező 1200 Ft-os nevezési díj mellett indulhatott. Emellett pedig 200ezer forintnyi vásárlási utalványt ajánlottak fel a három kategória helyezettjeinek. Illetve állták a strand használatának költségét.

Legjobbak kategóriában a csoportmérkőzések során kiemelkedő egyéni teljesítményeket láthattunk. Már már nem bírtunk a pálya mellett állni a nagy forróságban, de nem bírtunk elmozdulni. Nem lehetett ott hagyni ezeket a mérkőzéseket. Legkiemelkedőbb eredményt Varga Géza szolgáltatta. Aki a döntőbe jutásért 6:0 arányban múlta fellül Nyírő Richárdot! A döntőben is nagyon kevésen múlt, hogy nem bírta elkapni Öri Ádámot. Voltak olyan helyzetek, mikor érezni lehetett, hogy túlságosan tiszteli az ellenfelet. Ádám teljesítményére szavakat nem lehet találni. Nagyon rutinosan, kevés energiát használva bedarálja az ellenfeleket.

Jobbak kategóriában Dr Kiss Tamás emelkedett fellül a mezőnyön. A döntőben 6:0 arányban verte az utóbbi 2 versenyét megnyerő Erdős Györgyöt, aki pedig igencsak jol teniszezett a mai napon.

Szebbek kategória mérkőzei többnyire a fedett csarnokban valósultak meg. Ahol a világítás hagyott kivánni valót. A kellemetlenségekért elnézésetek kérem, sajnos a sok mérkőzés miatt nem tudtam átszervezni ezen pályákra kiírt mérkőzéseket. A kategóiában a régi motorok közül Hámori Zsuzsa brillirozott. A mezőnyt egyébként új játékosok uralták. Giczey Pétert hatalmas küzdő játékosnak ismerhettük meg.

A jövő héten szeretettel várlak benneteket ismételten egy nagy versenyre. Drága hugocskám esküvője miatt a szokásos Grand Slam versenyünket egy héttel előrébb hoztam. 150ezer Ft értékben nyerhettek ezen tárgynyereményeket, a Legjobbak kategórai győztese egy Nike Vapor 9 Federer vagy Nike Courballistic 4.3 Nadal cipőt vihet haza. Részletek a teniszpartner.hu kezdőlapján.

Bárkinek bármi ötlete van, hogy miként lehetne ezt a teniszmozgalmat tovább javítani. Esetleg lenne ötlete, hogy milyen sponzort lehetne meggyőzni egy újabb nagy verseny sponzorálására az kérem feltétlen kommentálja a cikket! Meggyöződésem, ha ezt az 1200Ft körüli nevezési díj szintet ilyen nyereményekkel lehetne üzletileg tartani, akkor pár héten bellül megduplázódna az egyéni küzdelmeken részt vevők létszáma.

IMG_3843

IMG_3839 IMG_3840 IMG_3841 IMG_3842