Tóth Sándor a hétvége legjobbja

2013.04.08
By

Idén rendkívül kiszámíthatatlan az időjárás. A rendkívüli hideg miatt még egy hetet fent lesz a sátor a Poén Teniszklubban. Ezért még a jövő szombaton is fedett pályás versenyt fogunk tartani.
Ezen a szombaton két teniszklubban rendeztük meg a versenyt 29 versenyző részvételével. A Jobbak kategóriában 5 csoportból a következő játékosok kerültek a kieséses szakaszba: Tóth Sándor, Szöke István, Buday András, Árok Zoltán, Pap Sándor. A döntőbe Pap Sándor és Tóth Sándor verekedték be magukat. Ahol Tóth Sándor 6:4 arányban leküzdötte a Pap Sándort. Szebbek kategóriában Vágusz Csaba legyürt mindenkit.

A ranglista számolásával kapcsolatosan is új szabályokat hoztunk annak érdekében, hogy minél igazságosabb legyen a ranglista. Ezentúl számítani fog, hogy a mezőny legjobb 5 rangsurú játékosának mennyi a ranglista számaik összege.

Ranglista számítása egészen pontosan:
Az elmúlt egy évre vonatkozóan minden héten elért körversenyállomáson megszerzett pontszámok összeadódnak. Az állomásokon a következő szabály szerint osztunk ranglistapontokat: Összeadjuk az 5 legjobb ranglistahelyezéssel rendelkező játékos helyezését, amennyiben ez a szám nagyobb mint 70, akkor a következő pontszámok érvényesek: Első 20p, Második 15p, Hamardik-Negyedik 10-10p, Ötödik-nyolcadik 6p, Kilencedik-tizenhatodik 3p, Tizenhetediktől-harminckettedik 1p
-Amennyiben 60 és 51 közé esik az 5 legjobb rangsorú játékos helyezéseinek összege, akkor 2 szeres szorzóval vesszük a fenti pontszámokat.
-Amennyiben 50 és 41 közé esik az 5 legjobb rangsorú játékos helyezéseinek összege, akkor 3 szoros szorzóval vesszük a fenti pontszámokat.
-Amennyiben 40 és 15 közé esik az 5 legjobb rangsorú játékos helyezéseinek összege, akkor 4 szeres szorzóval vesszük a fenti pontszámokat.
Az ATP Tour Grand Slam versenyei időpontjában sor kerül négy nagyobb körversenyállomásra. Ezeken az állomásokon 5 szörös pontszámámért küzdhetnek a résztvevők. (Tehát első 100p, Második 80p, Hamardik-Negyedik 50-50p, Ötödik-nyolcadik 30p, Kilencedik-tizenhatodik 15p, Tizenhetediktől-harminckettedik 5p )
IMG_3618

IMG_3619

IMG_3620

IMG_3622